Близо два часа след освобождаването от ареста на Бойко  Борисов,

...
Близо два часа след освобождаването от ареста на Бойко  Борисов,
Коментари Харесай

СГП: Няма достатъчно данни за повдигане на обвинения на Борисов, Горанов и Арнаудова



Близо два часа след освобождението от ареста на Бойко  Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова прокуратурата разгласи, че няма задоволително данни с цел да бъдат повдигнати обвинявания против тях. От държавното обвиняване обаче дадоха обещание интензивно да работят по следствието.

Вече публично може да се каже, че следствието против тримата е почнало по сигнал, обвързван с изнудването на Васил  Божков. Разпитани са очевидци, разказали за срещи на намиращия се в Дубай предприемач с Бойко Борисов и Владислав Горанов, само че нито един не е споделил да е виждал Божков да им дава пари

В разпита си пък премиера Кирил Петков разказал за срещата си европейския основен прокурор Лаура Кьовеши, на която споделил, че упрекнатият за 19 закононарушения Божков се оплаквал, че е трябвало да заплаща на експремиера и на някогашния финансов министър милиони.

За това доказателства не са събрани, споделиха от прокуратурата и дори оспориха обвиняването в изнудване.

Ето какво сподели заместник-административният началник на Софийската градска прокуратура Иво Илиев:

" Което закононарушение допуска постоянно опасност с принуждение или други незаконно деяние с тежки последици за изнудвания. Такива доказателства в материалите, които са ни докладвани все още, няма. Дали му харесва на някого или не, ние работим единствено с доказателства, които са събрани по законоустановения ред и с правни причини. Ние ви дадохме обстоятелствата и информацията с която разполагаме. Изводите си ги правете вие ".

От държавното обвиняване се оплакаха, че са получили огромна част от доказателствата в 20.30 часа, когато Борисов, Горанов и Арнаудова към този момент са били освободени. Че не е имало искане от проверяващия служители на реда тримата да бъдат упрекнати и арестувани за 72 часа.

От СГП оспориха неотложността на снощните полицейски дейности, тъй като сигналът, с които те са били стимулирани, са обществено известни от близо две години. Оспориха и компетентността на органите на Министерство на вътрешните работи да разследват  някогашния министър председател и някогашния финансов министър, тъй като право да вършат това по закон имат единствено следствените органи.

Въпреки това следствието ще продължи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР